Lijst met eiwitrijk voedsel!

eiwitrijk voedsel

Wanneer we proberen om spiermassa te kweken, leggen we meestal de focus uitsluitend op de workout. Alhoewel fitness uiteraard een belangrijke rol speelt in het kweken van spiermassa, moet je echter niet vergeten dat voeding net zo een belangrijke rol heeft! Om de spiermassa te krijgen waar je naar velangt, is het dus van belang dat je voornamelijk eiwitrijk voedsel consumeert.
Eiwit is essentiƫle voedingsstof, die verantwoordelijk is voor meerdere functies in het lichaam, waaronder bij de bouw en het herstel van weefsels, cellen en spieren. Iedereen heeft hoe dan ook behoefte aan een eiwitrijk dieet, maar mensen die veel sporten of graag extra spieren willen kweken, dienen hun eiwitinname te verhogen.
Welke voedingen vallen eigenlijk nu onder eiwitrijk voedsel? Hieronder is een lijst opgesteld met verschillende eiwitrijke producten. Probeer deze producten zoveel mogelijk in je dagelijkse eetgewoontes te verwerken.

  1. Kipfilet
  2. Zalm
  3. Pompoenpitten
  4. Lijnzaad
  5. Amandelen
  6. Eieren
  7. Melk
  8. Yoghurt
  9. Kaas
  10. Peulvruchten

Deze producten kan je natuurlijk altijd toevoegen aan je recepten. Het is aan te raden om de hele dag door eiwitrijke voeding te consumeren. Eiwitrijk voedsel zal niet alleen voor meer spiergroei zorgen, het zal ook je vetverbranding stimuleren. Ook helpt het het hongergevoel te verminderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>