Kaneel gezond

kaneel gezond

Wie houdt er nou niet van om een verse taart te bestrooien met kaneel of een beetje van deze heerlijke specerij bovenop een chai latte te doen. Hieronder lees je waarom kaneel gezond is met veel voordelen.

Kaneel is simpelweg een van die kruiden met een heerlijke smaak!. Maar de smaak is niet de enige reden waarom kaneel zo geliefd is. Kaneel is super gezond! Hieronder zijn 7 voordelen van kaneel weergegeven.

Legio studies tonen aan dat kaneel de bloedsuikerspiegel reguleert, waardoor het een geweldige keuze kan zijn voor zowel diabetici en antidiabetica. Dit is dan ook meteen een goed nieuws voor mensen die naar een stabiele energieniveau en stemmingen verlangen.

Studies tonen aan dat kaneel de LDL-cholestrolgehalte vermindert. LDL staat bekend als een schadelijke cholestrol. Kaneel is dus in staat om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Kaneel bevat natuurlijke anti-infectieuze stoffen. Uit enkele studies blijkt dat cinnamon effectief is tegen maagzweren die veroorzaakt wordt door onder andere H.pylori bacteriƫn en andere ziektekiemen. Er is echter beperkt bewijs. Er is dus meer onderzoek nodig.

Uit onderzoek blijkt dat kaneel kan helpen tegen artritis. Verschillende studies bij de afdeling Interne Geneeskunde, Kangnam Koreaanse ziekenhuis, laten zien dat kaneel, cytokines verbonden aan artritis pijn wel degelijk kan verminderen
Uit onderzoek aan de University of Texas, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer, blijkt dat kaneel de verspreiding van kankercellen verlagen.

Het is een natuurlijk conserveermiddel.

Het blijk dat het eten van kaneel gezond en effectief is voor menstruatiepijn en onvruchtbaarheid! Kaneel bevat immers een natuurlijke chemische stof genaamd Kaneelaldehyde of cinnamaldehyde. Studies laten zien dat deze stof de productie van het hormoon progesteron verhoogt en de aanmaak van testosteron bij vrouwen vermindert. Hierdoor zal kaneel het lichaam helpen om de hormonen in evenwicht te brengen.